Ibuprofen - farmakologické vlastnosti a metody analýzy - Šantrůčková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce formou literární rešerše je zaměřena na ibuprofen. Úvodní část práce popisuje chemické a fyzikální vlastnosti, syntézy ibuprofenu, farmakologické vlastnosti a lékové formy. Další část popisuje metody stanovení ibuprofenu se zaměřením na kapalinovou chromatografii s různým typem detekce.
Ibuprofen - pharmacological properties and methods of analysis
Keywords: ibuprofen; dexibuprofen; NSAIDs; HPLC; derivatizace; ibuprofen; dexibuprofen; NSAIDs; HPLC; derivatization