Co přináší podniku zavedení a pravidelná obnova certifikace ISO. - Orbanová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zmiňuje o historii managementu kvality a environmentálního managementu a popisuje jejich základní koncepce. Práce blíže pojednává o získání a obnově certifikátu podle normy ISO 9001 pro systém managementu kvality a podle normy ISO 14001 pro systém environmentálního managementu a snaží se identifikovat pozitiva i negativa efektivního systému managementu kvality a environmentu. Poslední kapitola stručně charakterizuje společnost Kolmetal s. r. o., popisuje její procesy podle požadavků normy ISO 9001, průběh samotné certifikace a její přínosy pro společnost.
What the Implementation and Regular Renewal of ISO Certification Brings to a Company.
Keywords: kvalita; environment; ISO; certifikace; audit; QMS; EMS; přínosy; EMS; quality; environment; ISO; certification; audit; QMS; benefits