Graffiti - Umění ulice - Pelán, Patrik (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem práce je poukázat na graffiti jako na způsob vyjádření a odlišení v městských labyrintech a nalezení příčiny proč tomu tak je. Poznatky byly získány na základě kvalitativního terénního výzkumu. V rámci výzkumu byla uskutečněna obsahová analýza kreseb a interpretováno, jak se autoři pomocí výtvarného projevu vymezují vůči sobě navzájem a vůči kontextu, který je obklopuje. Příklady byly čerpány zejména z výtvarných projevů graffiti znojemského a pardubického regionu a z rozhovorů alespoň s 5 aktéry těchto aktivit.
Graffiti - Art of Street
Keywords: graffiti; města; subkultura; urbanismus; umění; vandalismus; sprejeři; graffiti; cities; subculture; urbanism; art; vandalism; writers