Voltametrické chování methotrexatu na stříbrné pevné amalgámové elektrodě - Lukáč, Daniel (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá studiem využití rtuťovým meniskem modifikované stříbrné pevné amalgámové elektrody jako vhodné netoxické alternativy rtuťové pracovní elektrody při stanovení chemoterapeutických léčiv, konkrétně methotrexatu.
Voltammetric behaviour of methotrexate for the silver solid amalgam electrode
Keywords: methotrexat; diferenční pulzní voltametrie; stanovení; rtuťovým meniskem modifikovaná stříbrná pevná amalgámová elektroda; m-AgSAE; visící rtuťová kapková elektroda; HMDE; methotrexate; differential pulse voltammetry; determination; meniscus-modified silver solid amalgam electrode; m-AgSAE; hanging mercury drop electrode; HMDE