Role erytrocytů při hemostáze - Fukasová, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce je věnována působení erytrocytů v hemostáze. Zabývá se jak obecným popisem erytrocytu, tak podrobnějším popisem hemostázy. Dále je zde možné zjistit informace o membráně erytrocytu a zastoupení jednotlivých bílkovin v membráně a detailní popis role červených krvinek v zástavě krvácenní.
The role of red blood cells in hemostasis
Keywords: hemostáza; erytrocyty; membrány erytrocytu; polyhedrocyty; haemostasis; red blood cell; erythrocyte membrane; polyhedrocyte