Mlynáři na Litomyšlsku (1650-1800) - Vopařilová, Miluše (Univerzita Pardubice, 2008)
Úkolem této diplomové práce je podat celkový obraz o rozšíření mlynářské živnosti na Litomyšlském panství v letech 1650- 1800.Studie se zabývá dějinami mlynářství, českým mlýnem v 17. - 18. století, cechem mlynářů v Litomyšli a konkrétními osudy mlýnů na zámeckém a městském panství.
Millers of the Litomyšl domain (1650-1800)
Keywords: Litomyšlsko; mlynáři; mlýny; řemeslo; Litomyšl region; millers; mills; craft