Stanovení izoniazidu po štěpení polymerních konjugátů - Ribárová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2014)
Předkládaná diplomová práce se věnuje separaci předložených pH senzitivních konjugátů antituberkulotika isoniazidu s blokovým kopolymerem alfa-methoxy-poly(ethylenglykol)-bpoly(L-lysinem). V literární rešerši popisuje význam isoniazidu a jeho stanoveni v různých materiálech a dále význam poly(ethylenglykolu). Dále byla navržena a optimalizována separace konjugátů vysokoúčinnou kapalinovou chromatografii a stanovena jejich stabilita při různých pH.
Determination of isoniazid after cleavage of polymer conjugates
Keywords: isoniazid; poly(ethylenglykol); kopolymer poly(ethylenglykol)-bpoly(L-lysinem); HPLC; isoniazid; poly(ethylene glycol); copolymer polyethylene glycol)-poly(L-lysine); HPLC