Všeobecná sestra z pohledu ostatních nelékařských zdravotnických pracovníků - Pešta, Jiří (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce pojednává o pohledu ostatních nelékařských zdravotnických pracovníků na všeobecnou sestru z hlediska vzdělání, kompetencí, hlavní náplní profese aj. Teoretická část je zaměřena na historii ošetřovatelství, vzdělávání všeobecných sester, jejich kompetence a roli pohlaví. Průzkumnou část tvoří kvantitativní výzkum, dále vyhodnocení získaných údajů a diskuse. Metoda dotazníkového šetření zjišťuje již zmíněný pohled ostatních NLZP na danou problematiku.
General nurse from the viewpoint of other nonmedical sanitary worker staff
Keywords: ošetřovatelství; všeobecná sestra; profesní vývoj; muž všeobecná sestra; vzdělávání; nursery; nurse; profession development; male nurse; education