Biogenní aminy v potravinách - Kazihnitková, Hana (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci pojednává o vzniku a výskytu biogenních aminů v potravinách. Shrnuje jak jejich pozitivní , tak i negativní vliv na lidský organismus. Dále se zabývá problematikou jejich stanovení.
Biogenic amines in foods
Keywords: analýza potravin; aminy; stanovení; lidské zdraví