Specifika dopravních nákladů v jednotlivých druzích dopravy a možnosti jejich snížení - Bláha, Emanuel (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se podrobněji zabývá jednotlivými druhy nákladů v dopravě a možnostmi jejich snížení v odvětví silniční dopravy. Teoretická část nejprve charakterizuje jednotlivé druhy dopravy, dále je zde provedena analýza nákladů silniční dopravy. Praktická část se již zabývá konkrétními návrhy na snížení těchto dopravních nákladů a jejich vyhodnocením.
Specifics of the transport cost in various sorts of transport and possibilities of their reduction
Keywords: Transport; cost; Analysis; calculation; Optimization; Doprava; Náklady; Analýza; kalkulace; Optimalizace