K současným problémům hiporehabilitace - vliv aktivit s využitím koně na rozvoj sociálních dovedností dětí z dětského domova - Machulková, Věra (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na rozvoj sociálních dovedností dětí z dětského domova za pomoci aktivit s využitím koně. Sleduje a zkoumá vliv aplikací těchto aktivit na sociální dovednosti, které jsou pro děti s nařízenou ústavní výchovou potřebné k rozvoji jejich osobnosti a vykročení do samostatného života. Aktivity s využitím koně fungují také jako volnočasová činnost, která tvoří prevenci k rizikovému chování.
Current Problems of Hiporehabilitation - Influence of Equine-Assisted Activities on the Development of Social Skills of Children from the Children's Home
Keywords: ústavní výchova; dětský domov; hiporehabilitace; aktivity s využitím koně; rozvoj sociálních dovedností; volnočasové aktivity; institutional care; children's home; hiporehabilitation; equine-assisted activities; development of social skills; leisure activities