Centrum zdraví Kolín - hledání nové náboženské identity současnosti - Zemanová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se věnuje hledání nové náboženské identity v současné české společnosti. Autorka popisuje případ Centra zdraví Kolín, jako zdroje individuální religiozity a odpovídá na otázku významu spirituálních center v moderní době. Téma je zasazeno do teorie individualizace, sekularizace a identity. Kvalitativní výzkum probíhal formou polostrukturovaných rozhovorů a zúčastněného pozorování.
Center health of Kolín - searching a new religious identity today
Keywords: náboženství; náboženská identita; individualita; spiritualita; sekularizace; tekutá víra; religion; religious identity; individuality; spirituality; secularism; liquid belief