Podnikání v České republice na základě živnostenského oprávnění - Pavelková, Martina (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na živnostenské podnikání. Práce se věnuje vymezení podmínek a požadavků, které musí podnikatel splňovat, hodlá-li podnikat na základě živnostenského oprávnění. Část práce se věnuje vzniku a provozu vybraných řemeslných živností, které jsou provozovány převážně v provozovnách. Dále je charakterizována role živnostenského úřadu jako centrálního registračního místa. Zahrnuje postup začínajícího podnikatele směřující k získání živnostenského oprávnění.
Business in the Czech Republic od the Basis of the Trade License
Keywords: živnostenský zákon; živnostenské oprávnění; živnostenský rejstřík; všeobecné a zvláštní podmínky provozování živnosti; odpovědní zástupci; trade licensing act; trade license; trade register; general and special conditions for performance of a trade; responsible representative