Marie z Nazaretu a Marie z Magdaly - Dědková, Alena (Univerzita Pardubice, 2008)
V práci se věnuji dvěma ženským postavám z dějin křesťanství, Marii z Magdaly a Marii z Nazareta.Tyto významné postavy srovnávám v různých křesťanských tradicích.Srovnávám jejich význam v katolické a pravoslavné tradici a v protestantských tradicích,Marii z Nazareta zmiňuji i v mimokřesťanských tradicích. Obě postavy také porovnávám z hlediska ženské otázky v současnosti.Představuji jejich význam v křesťanských tradicích a odlišnosti v pojetí jejich významu.
Mary of Nazaratet and Mary of Magdala
Keywords: Marie z Magdaly; Máří Magdaléna; Marie z Nazareta; Panna Marie; KŘESŤANSTVÍ; RELIGIONISTIKA; Mary of Magdala; Mary of Nazaret; CHRISTIANITY; RELIGION STUDIES