Nácviky sociálních a komunikačních dovedností u dětí s Aspergerovým syndromem - Petrová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá nácviky sociálních a komunikačních dovedností u dětí s Aspergerovým syndromem. Teoretická část vymezuje diagnózu Aspergerova syndromu a problematiku nácviků sociálních a komunikačních dovedností. Praktická část hodnotí potřebnost nácviků pro další vývoj dětí. Výzkum byl prováděn v Rodinném Integračním Centru z.s. a vznikly z něj čtyři kazuistiky dětí, které nácviky absolvovaly. Hlavními výzkumnými metodami byly polostrukturované rozhovory, pozorování a analýza dokumentů.
Social and Communication Skills Training for Children with Asperger's syndrome
Keywords: Aspergerův syndrom; nácviky; komunikace; sociální dovednosti; emoce; Asperger's syndrome; training; communication; social skills; emotions