Konstrukční návrh naklápění měřící hlavy pro změnu polohy vozidlového kola při měření na dynamickém adhezoru - Cerman, Jan (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem naklápění měřicí hlavy pro změnu polohy vozidlového kola při měření na dynamickém adhezoru. V teoretické části je nejdříve popsáno samotné zařízení s vysvětlením jeho funkce a možnostmi použití. Dále je připojen souhrn informací o aktuálně vyráběných dynamických adhezorech. Následuje vysvětlení a zdůvodnění nových úprav. Praktická část je zaměřena na popis jednotlivých konstrukčních řešení a pevnostní kontrolu exponovaných součástí. V závěrečné části je uvedeno celkové zhodnocení navržené konstrukce.
The construction design of tilting measuring head for changing the position of the vehicle wheel on the dynamic adhesor
Keywords: dynamický adhezor; válcová zkušebna; naklápěcí hlava; hydraulický válec; pevnost; metoda konečných prvků; dynamic adhesor; cylindrical testing room; tilting head; hydraulic cylinder; strength; finite element method