Zdravotnický záchranář v České republice a na Slovensku - Dontová, Viktória (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním studia oboru zdravotnický záchranář, historie a fungování zdravotnické záchranné služby mezi Českou republikou a Slovenskem. Je rozdělena na část teoretickou, která popisuje rozdíly mezi výše uvedenými aspekty. Druhá část se zabývá výzkumným šetřením, které bylo realizováno pomocí dvou dotazníků. První dotazník je zaměřený na studenty, druhý na zaměstnance a oba porovnávají vzdělávání a znalost nejnovějších doporučených postupů v přednemocniční péči.
Paramedic in Czech republic and Slovakia
Keywords: zdravotnická záchranná služba; Česká republika; Slovensko; zdravotnický záchranář; emergency medical service; Czech Republic; Slovakia; paramedic