Popis patologického chování vybrané skupiny uživatelů drog v České republice - Pechová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá vybranými aspekty fenoménu užívání drog. V teoretické části se zabývá systémem protidrogové politiky, legislativou v ČR spojenou s užíváním drog, pojmem a významem Harm Reduction, rizikovým chováním uživatelů drog. Cílem práce je popsat specifickou verbální komunikaci mezi vybranými uživateli drog skupinový žargon. Předmětem praktické části je prezentace výsledků výzkumného šetření zpracovaného designem případové studie.
Description Of The Pathological Behaviour Of The Selected Group Of Drug Users In The Czech Republic
Keywords: uživatelé drog; harm reduction; komunikace; injekční užívání; drug users; harm reduction; communication; injecting drug use