Obnova vozového parku osobní dopravy ČD, a.s. - Kolář, Jakub (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce analyzuje současný stav vozového parku osobní dopravy ČD, a.s. z hlediska stáří a kvality vozů. Jsou zde uvedeny možnosti obnovy vozového parku nákupem nových vozů a modernizací vozů stávajících. Stručně je uvedeno finanční zhodnocení jednotlivých druhů obnovy a v závěru je návrh možného postupu obnovy vozového parku.
Renewal of passanger transport car fleet of Czech railways
Keywords: vozové parky; nové vozy; nákupy; modernizace; fleet; new cars; purchases; modernizing