Vliv chiptuningu na parametry automobilu Škoda - Prokop, Marek (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce byla zaměřena na úpravu elektronické řídící jednotky automobilu Škoda za účelem zvýšení výkonu motoru, potřebného softwarového a hardwarového vybavení. Byla zde také studována analýza vlivu této úpravy na parametry motoru a emise výfukových plynů. Vliv této úpravy byl ověřen na výkonové válcové zkušebně a vhodným přístrojem pro měření emisí výfukových plynů.
Chiptunning effect on parameters of cars marque Škoda
Keywords: chiptuning; electric control units; Škoda; Engine power; particulate emissions; chiptuning; elektronické řídící jednotky; Škoda; Výkon; Emise