Resocializace rodiny s dítětem raného věku s postižením v kontextu ucelené (re)habilitace - Balcarová, Hana (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce popisuje téma resocializace rodin s dítětem raného věku s postižením v kontextu ucelené rehabilitace. Je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. V teoretické části je definována cílová skupina, ucelená rehabilitace, socializace a resocializace, jsou zde popsána podpůrná opatření pro cílovou skupinu a závěrečná část je věnována komparaci se zahraničím. Cílem práce je popsat problematiku resocializace rodiny s dítětem raného věku s postižením a zjistit průběh této resocializace v praxi. Empirická část se zaměřuje na zprostředkování získaných poznatků od poradců rané péče a rodin, které využívají nebo využívaly službu rané péče prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů.
Resocialization of family with early age children in the kontext of comprehensive rehabilitation.
Keywords: resocializace; socializace; ucelená rehabilitace; habilitace; rodina; raný věk; děti s postižením; funkce rodiny; podpůrná opatření; raná péče; resocialization; socialization; comprehensive rehabilitation; habilitation; family; early age; children with a disability; family functions; supportive measures; early intervention