Reálný socialismus jako kulturní fenomén z dnešní perspektivy - Bocan, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se snaží kriticky zhodnotit a zachytit některé mechanismy socialismu, které umožnily jeho dlouhodobé přežití. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány např. korupci, bydlení, mzdám nebo vzdělávání.
The real socialism as a cultural phenomenon from current point of view
Keywords: společnost; socialismus; Československo; mechanismy