Fenomén všednosti a stereotypu v próze Vladimíra Párala - Vyšatová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2013)
Obsahem této diplomové práce je interpretace fenoménu stereotypu a všednosti v próze Vladimíra Párala.Práce taktéž představuje vývoj tématu všednosti a jeho různé alternativy v české literatuře, a to zejména od poloviny 50. let 20. století. Jedna část práce je věnována krátkému představení literární tvorby a poetiky Vladimíra Párala.
Phenomenon of Everydayness and Stereotype in the Prose of Vladimír Páral
Keywords: Páral, Vladimír; všednost; stereotypy; každodennost; česká literatura v 60. letech 20. století; everydayness; stereotypes; triviality; Czech literature in the 60´s of the 20th century