Fotodynamická terapie nádorových onemocnění - Bolehovská, Radka (Univerzita Pardubice, 2000)
Fotodynamická terapie je novou léčebnou metodou nádorových onemocnění. Jejím principem je hromadění fotosenzibilizátoru v nádorových buňkách. Po následném ozáření postižené tkáně dochází k její destrukci.
Photodynamic therapy of tumor diseases
Keywords: fotodynamická terapie; Nádorová onemocnění; fotosenzibilátor