Výzkum konkurence SPS - VKP s.r.o. na evropském trhu - Rydlo, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá výzkumem konkurence společnosti SPS - VKP s.r.o.. Cílem této práce je celková analýza konkurenčního prostředí na evropském trhu s bočními vysokozdvižnými vozíky. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy související s konkurencí a popsány jednotlivé analýzy zpracované v praktické části. V té bylo poté využito převážně nástrojů strategické analýzy k identifikování největších konkurentů, stanovení jejich konkurenčních pozic a silných a slabých stránek ve vztahu ke společnosti SPS - VKP s.r.o.. Součástí je i analýza vnitřního prostředí společnosti a stanovení její relativní konkurenční síly. Na závěr je provedeno celkové zhodnocení analýz a uvedena navrhovaná doporučení na udržení či zlepšení stávající konkurenční pozice společnosti SPS - VKP s.r.o..
The research of competition SPS - VKP Ltd. on the European market
Keywords: výzkumy; Konkurence; konkurenční výhody; Konkurenceschopnost; strategické analýzy; Research; Competition; competitive advantages; Competitiveness; strategic analyses