Analýza bezpečnostních rizik v léčebně dlouhodobě nemocných - Zouvala, Mikuláš (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá analýzou bezpečnostních rizik v léčebně dlouhodobě nemocných. První část práce se věnuje terminologii z oblasti řízení rizik, pojmy související s řízením bezpečnostních rizik a evakuace. Práce dále vymezuje související pojmy z oblasti gerontologie a geriatrie. Druhá část popisuje objekt léčebny dlouhodobě nemocných a analyzuje bezpečnostní rizika. Nedílnou součástí druhé části jsou řízené rozhovory s paní ředitelkou a panem primářem léčebny dlouhodobě nemocných, návrhy a doporučení na odstranění nebo alespoň posílení slabých míst, odhad ekonomické náročnosti návrhů a posouzení realizace těchto návrhů. K vypracování práce byly využity informace získané z řízených rozhovorů a osobní prohlídka zařízení.
Analys of security risks in a hospice
Keywords: risk analyse; threat; evacuation; security; hospice; analýza rizik; hrozba; evakuace; bezpečnost; léčebna dlouhodobě nemocných