Studium bleskové koroze vodouředitelných nátěrových hmot - Voglová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá korozí, jejími specifickými projevy při aplikaci vodouředitelných pojiv, typy korozních zkoušek a možnostmi testování bleskové koroze. Dále se zaměřuje na možnosti ochrany kovových materiálů pomocí organických povlaků a nátěrových hmot. Část práce je věnovaná inhibitorům koroze a mechanismu jejich působení. V poslední části je práce zaměřena na alkalické křemičitany, které jeví potenciál vhodného ekologického inhibitoru.
Study of flash corrrosion of water based coatings
Keywords: Blesková koroze; inhibitor koroze; alkalické křemičitany; vodní sklo; flash corrosion; corrosion inhibitor; alcalic silicites; water glass