Problematika očkování u dětí z pohledu rodičů - Štarmanová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou očkování dětí z pohledu rodičů. Cílem práce je zjistit, jak rodiče vnímají povinné a nepovinné očkování, jaké informace o očkování získávají, jaké faktory ovlivňují jejich rozhodování o očkování a jaké zkušenosti mají s nežádoucími účinky vakcín. Práce se opírá o kvantitativní výzkum, který byl proveden prostřednictvím dotazníkového šetření mezi rodiči dětí ve věku od novorozeneckého věku do dvou let.
The issue of vaccination in children from the perspective of parents
Keywords: očkování; sestra; děti; rodiče; informovanost; vaccination; nurse; children; parents; awareness