Porovnání výsledků kinetické analýzy DSC dat při použití různých metod - Hozák, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnována možnostem výpočtu hodnot aktivační energie procesu z dat získaných měřením metodou DSC. V práci je ukázáno odvození, diskutováno a porovnáváno celkem dvanáct tradičních i méně známých výpočetních metod, které vycházejí z mechanismu JMA nebo reakčního řádu.
The kinetic analysis of DSC data made using different methods
Keywords: skla; aktivační energie; model JMA; kinetická analýza; glasses; activation energy; kinetic analysis