Poruchy barevného vnímání - Štanclová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je věnována poruchám barvocitu a metodám pomocí níž lze vady vyšetřit. V kapitolách jsou stručně popsány vlastnosti světla a barvy, anatomie oka, princip barevného vidění. Jsou zde také popsány vrozené a získané poruchy barvocitu a jejich možnosti léčby. V této práci jsou vysvětleny metody, které slouží k odhalování odchylek barvocitu.
Color vision deficiency
Keywords: light; color; principle of color vision; color blindness; diagnosis of color blindness; protanopia; deuteranopia; tritanopia; anomalous trichromacy; světlo; barevné vidění; barvoslepost; barvocit; vyšetření; anomální trichromazie