Studium vlivu UV expozice na vybrané polymery s různou stabilizací - Němec, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce popisuje odolnost vybraných polymerů a účinnosti stabilizace vůči působení UV záření v různých časech expozice, kde čas expozice odpovídá určité oblasti na Světě. Teoretická část se věnuje popisu atmosférické degradace, jejího vlivu na polymerní materiály, mechanismům vlivu na polymerní materiály, a také vlivu UV stabilizace na odolnost vybraných polymerů.
Study of the effect of UV exposure on selected polymers with different stabilization
Keywords: stárnutí polymerů; povětrnost; UV záření; degradace; stabilizace; polymer aging; weathering; UV irradiation; degradation; stabilization