Úloha radiologického asistenta při galiové scintigrafii u pacientů se sarkoidózou plic - Honzíková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2017)
Téma mé bakalářské práce je Úloha radiologického asistenta při galiové scintigrafii u pacientů se sarkoidózou plic. Práce je dělena do dvou částí. První je část teoretická, která se zabývá popisem celkového tématu. Je v ní vystižena charakteristika nukleární medicíny, oboru radiologický asistent a základní informace o ionizujícím záření a radiační ochraně. Dále obsahuje teorii o onemocnění sarkoidózou a o vyšetření zvaném galiová scintigrafie. Část praktická podrobně popisuje úlohu radiologického asistenta při galiové scintigrafii. V této části je zahrnuta fotografická dokumentace.
The role of radiological assistant during gallium scintigraphy in patients with lung sarcoidosis
Keywords: nukleární medicína; radiologičtí asistenti; ionizující záření; sarkoidóza; galiová scintigrafie; radiological assistants; nuclear medicine; ionizing radiation; sarcoidosis; gallium scintigraphy