Analýza a využití 5,6-diamino-1,3-dihydro-2H-benzoimidazol-2-on - Böhmová, Monika (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce je zaměřena na látku 5,6-diamino-1,3-dihydro-2H-benzoimidazol-2-on (DABIZ), který se používá jako barvářský meziprodukt při výrobě vysoce kvalitních pigmentů. Z tohoto důvodu je potřebné mít k dispozici vhodnou metodu pro kontrolu jeho čistoty. Práce se zabývá rešerší této látky. Dále je navržena vhodná analytická metoda na stanovení látky, včetně kvalitativní analýzy v technických vzorcích. Kromě hlavní komponenty (DABIZ) se práce zabývá také identifikací a stanovením vybraných nečistot v analyzovaných vzorcích.
Analysis and use of 5,6-diamino-1,3-dihydro-2H-benzoimidazol-2-one
Keywords: analýza; 5,6-diamino-1; 3-dihydro-2H-benzoimidazol-2-on; UV/VIS; HPLC; HPLC/MS; analysis; 5,6-diamino-1; 3-dihydro-2H-benzoimidazol-2-one; UV/VIS; HPLC; HPLC/MS