Zdravotní a sociální péče v Chrudimi (1850 - 1918) - Ščerbáková, Monika (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá zdravotní a sociální péčí v Chrudimi mezi lety 1850 - 1918. Práce seznamuje s historickým vývojem města a vývojem zdravotní a sociální péče. Cílem práce je seznámení s tím, jakým způsobem byla v Chrudimi zdravotní a sociální péče poskytována, které instituce ji poskytovaly, komu byla péče určena a z jakých důvodů.
Health and Social Care in Chrudim (1850-1918)
Keywords: chudoba; chudinství; zdravotní a sociální péče v 19. století; Chrudim; poorness; poverty; health and social care in the 19th century; Chrudim