Vyhodnocení údržby zabezpečovacího zařízení s ohledem na plnění požadavků RAMS - Polívka, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce pojednává o výpočtech spolehlivostních parametrů jednotlivých objektů staničního zabezpečovacího zařízení. První část se zabývá problematikou bezpečnosti a spolehlivosti zabezpečovacích zařízení. Jsou zde uvedeny základní pojmy a vztahy z oblasti spolehlivosti. Druhá část obsahuje seznámení se staničním zabezpečovacím zařízením K-2000 umístěným v železniční stanici Káranice. V této části je stručně vysvětlen popis a provádění údržby na staničním zabezpečovacím zařízení Ve třetí části je provedena predikce spolehlivosti jednotlivých úrovní zabezpečovacího zařízení K-2000.
Maintenance evaluation of interlocking equipment with regard to fulfil the RAMS requirements
Keywords: interlocking equipment; safety; reliability; indicators; System; objects; zabezpečovací zařízení; bezpečnost; spolehlivost; ukazatelé; systémy; objekty