Problémové chování u dětí a mládeže a jejich sociálně-právní zajištění - Vítová, Petra (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá problémovým chováním dětí a mládeže, jejich sociálně-právním zajištěním a resocializačními zásahy. Popisuje příčiny poruch chování a jejich projevy. Definuje pojmy ústavní výchova, předběžné opatření a ochranná výchova, na jejichž základě se umísťují do školských zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy. Zvláštní pozornost je věnována Dětskému diagnostickému ústavu v Hradci Králové.
Problematic behavior of children and youth and their social-law ensurance
Keywords: Děti; mládež; poruchy chování; lehká mozková dysfunkce; sociálně právní ochrana; ústavní péče; Speciální pedagogika