Vývoj daňové politiky na českém území od roku 1918 - Petrdlíková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je zaměřená na vývoj daňové politiky na území České republiky od roku 1918 až do současnosti. Záměrem je shrnout základní aspekty prováděných daňových politik v různých politicko - ekonomických souvislostech a vymezit doporučení pro současnou daňovou politiku. V práci jsou nejprve vysvětleny základní daňové pojmy a obecný základ, který se k této problematice vztahuje. Následují nejobsáhlejší část s historickým vývojem daní rozdělená do čtyř částí, podle nejdůležitějších daňových reforem, nebo politických změn. Práci uzavírá vymezení doporučení pro současnou daňovou politiku.
The Development of Tax Policy in the Czech Republic since 1918
Keywords: daně; daňový systém; daňová politika; Česká republika; taxes; tax system; tax policy; Czech Republic