Testování bezpečnosti bezdrátové sítě - Vašíček, Michal (Univerzita Pardubice, 2015)
Autor ve své práci představí bezdrátové sítě z pohledu slabin bezdrátových sítí, popíše jednotlivé druhy provozu ve WiFi sítích a způsob monitorování WiFi sítí. V teoretické části popíše druhy rámců používaných v bezdrátových sítích, údaje získané analýzou bezdrátových sítí v dosahu a problémy vzniklé ze zneužití neautorizovaných rámců. V praktické části se zaměří na techniky generování síťového provozu pomocí WiFi injection, odpojování klientů v síti, zachytávání provozu v monitorovacím módu a prolamování hesel do WEP a WPA sítí.
Testing the security of wireless network
Keywords: počítačové sítě; WiFi; WEP; WPA; bezpečnost; penetrační testy; computer networks; security; penetration tests