Městečko Dašice v druhé polovině 17. století - Sekyrová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je zaměřena na městečko Dašice v druhé polovině 17. století a zasahuje i do počátku 18. století. Pojednává o historii městečka, zaměřuje se na chod městské rady a jejího hospodaření. Práce obsahuje opis obecních počtů z let 1692,1693,1694,1719 a 1720.
Dašice Town in the Second Half of the 17th Century
Keywords: městečka; Dašice; obecní počty; radnice; radní manuály; rada města; příjmy; výdaje; trhy; jarmarky; kostely; školy; mlýny; Dašický pivovar; town Dasice; number of municipal council; councilor manual; city council; income; expenses; markets; fairs; churchs; schools; mills; brewery Dasice