Obraz malotřídky - Urbanová, Anna (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce pojednává o malotřídní škole v Žibřidicích. Zabývá se názory rodičů a učitelů na tuto venkovskou instituci. Zkoumá pozitiva a negativa této školy, oproti klasické škole. Důležitým aspektem práce bude otázka motivace, proč rodiče dávají své děti do malotřídek. Jedná se pouze o otázku dostupnosti dané školy v konkrétní lokalitě nebo se objevují i jiné motivace? V rámci rozhovorů bude představeno několik informantů z řad rodičů a učitelek.
Image of Small School with Composite Classes
Keywords: vzdělávání; základní škola; malotřídní škola; instituce; education; primary school; small school with composite classes; institutions