Průzkum úspěšnosti čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie u vybraných žadatelů - Sadílková, Klára (Univerzita Pardubice, 2009)
Hlavním tématem bakalářské práce je zhodnocení stavu čerpání finančních prostředků z fondů EU v České republice u vybraných žadatelů. V teoretické části jsou popsány základní charakteristiky strukturální politiky EU, jako je regionální politika, institucionální zabezpečení fondů EU v ČR, cíle a nástroje hospodářské a sociální politiky v jednotlivých programovacích období. Praktická část analyzuje čerpání unijních dotací v regionu Praha, zabývá se nejdůležitějšími rozdíly mezi jednotlivými dotačními programy a je realizován průzkum úspěšnosti čerpání na vybraném vzorku žadatelů. Závěr práce obsahuje několik vlastních doporučení potencionálním žadatelům.
Survey of effectiveness of drawing financial resources from EU funds with selected applicants
Keywords: European Union; Structural policy; Regional Policy; economic and social policy; Structural Funds; dotation; allocation; operational programmes; Prague; Evropská Unie; strukturální politika; Regionální politika; hospodářská a sociální politika; Strukturální fondy; Dotace; alokace; Operační programy; Praha