Střednědobý plán činnosti školy a pojetí efektivnosti - Handlířová, Petra (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá střednědobým plánem činnosti školy a pojetím efektivnosti. Teoretická část se soustředí na prostředí školy a jeho analýzu včetně analýzy SWOT. Dále je zaměřena na plánování, druhy plánů, vymezení střednědobého plánu činnosti školy a poslední kapitola teoretické části se věnuje pojmu efektivnost, její zákonné úpravě a zásadám efektivního plánování. Praktická část práce zahrnuje dotazníkové šetření provedené na Střední škole v Lomnici nad Popelkou, jeho vyhodnocení a formulaci závěrů a doporučení pro praxi.
The mid-term plan of activity of school and conception of effectiveness
Keywords: analýza prostředí; SWOT analýza; plánování; plán; efektivnost; analysis of environment; SWOT analysis; planning; plan; effectiveness