Řešení lokačně-alokační úlohy rozmístění středisek ve společnosti CWS-boco Česká republika s. r. o. s využitím geografického informačního systému - Macoun, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku lokace středisek a alokace zákazníků. V práci je lokačně-alokační úloha řešena pro společnost CWS-boco Česká republika s. r. o., která působí plošně po celé České republice. Práce analyzuje současný stav distribučního systému společnosti, charakterizuje výpočetní postupy lokačně-alokačních úloh a zabývá se použitím geografického informačního systému při jejich řešení. V diplomové práci je vyřešena lokačně-alokační úloha formou simulace předem připravených scénářů s použitím geografického informačního systému. Získané výstupy ze simulačních scénářů jsou dále vyhodnoceny pomocí nástrojů multikriteriální analýzy, ze kterých vyplývá doporučení k praktické aplikaci.
Solving Location-Allocation Problem of Distribution Points at CWS-boco Česká republika s. r. o. by Means of Geographic Information System
Keywords: ArcGIS; lokace; alokace; lokace-alokace; GIS; MCA; ArcGIS; location; allocation; location-allocation; GIS; MCA