Strategická analýza podniku TEXEVO s.r.o. - Votava, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá tématem strategické analýzy. Cílem je provést strategickou analýzu podniku TEXEVO s.r.o. a na jejím základě navrhnout případná zlepšení, která by vedla k efektivnějšímu fungování podniku. V první části bakalářské práce je popsán proces strategického řízení a jeho složky. Dále jsou uvedeny jednotlivé metody analýzy vnitřního a vnějšího prostředí podniku. V praktické části je představena společnost TEXEVO s.r.o. a je provedena strategická analýza. V závěrečné části jsou shrnuty a vyhodnoceny výsledky jednotlivých analýz a uvedeny návrhy na zlepšení.
The strategic analysis of company TEXEVO Ltd.
Keywords: strategické analýzy; Strategické řízení; finanční analýzy; PEST analýza; SWOT analýza; strategic analyses; Strategic Management; financial analyses; PEST analysis; SWOT analysis