Výuka návrhu plošných spojů a simulací elektronických obvodů v návrhovém systému OrCAD - Pilař, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Výukový materiál je určen především pro studenty elektrotechnicky zaměřených škol, kteří potřebují navrhovat plošné spoje, kreslit schémata, simulovat rozvržení plošného spoje a tvořit si vlastní pouzdra pro součástky. Je zde zmíněno něco o historii plošných spojů, různých alternativách návrhu a provedení. Práce je vytvořena formou webové prezentace, obsahující lekce s návody, animace, úkoly k ověření pochopení probrané problematiky atd. Student, který poctivě projde všemi lekcemi a bude plnit zadané úkoly, by měl být schopen navrhovat plošné spoje moderním způsobem, jenž mu OrCAD nabízí.
Teaching PCB design and simulation of electronic circuits in the OrCAD design system
Keywords: návrh schématu; Capture; návrh plošného spoje; Layout; knihovny IEC; data k dalšímu použití; netlist; název pouzdra; PCB Footprint; deska plošného spoje; DPS; scheme design; PCB design; library IEC; data for further use; case name; printed circuit board