Vliv veřejné správy na životní prostředí - Dohnalová, Jana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce je zaměřená na životní prostředí. První část popisuje životní prostředí a jeho složky, jeho historický vývoj, vliv veřejné správy na ŽP a informační systémy ŽP. Druhá část se týká investičních a neinvestičních nákladů na ochranu životního prostředí v rámci jak Pardubického kraje, tak samotných Pardubic. V rámci Pardubic jsou také uvedeny náklady společnosti Paramo, a. s. Závěr pak zahrnuje zhodnocení stavu životního prostředí v rámci kraje i města.
The influence of government on the environment
Keywords: životní prostředí; veřejná správa; informační systémy; investice; náklady; Pardubice; Paramo; environment; authorities; information systems; investment; cost