Kvalita perioperační péče z pohledu ošetřovatelství - Pavlová, Petra (Univerzita Pardubice, 2018)
Disertační práce se věnuje managementu kvality a managementu rizik se zaměřením na ošetřovatelskou perioperační péči. Cílem je analýza činností perioperačních sester a kritických momentů v průběhu perioperačního procesu. Analýza vede k návrhu kontrolního listu, který slouží k hodnocení poskytované ošetřovatelské perioperační péče a jehož používání má přispět k bezpečné a kvalitní ošetřovatelské péči na operačních sálech.
The quality of perioperative care from the perspective of nursing
Keywords: kvalita; management; operační sál; ošetřovatelství; perioperační péče; riziko; management; nursing; operating room; operating theatre; quality; perioperative care; risk