Participace v managementu rozvoje vybraného území - Novotná, Eliška (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit úlohu participativního plánování v managementu rozvoje vybraného území. První kapitoly jsou věnovány definování teoretických pojmů souvisejících s veřejnou správou, s managementem rozvoje měst a obcí a s participativním plánováním. Následující kapitola zahrnuje popis vývoje místních akčních skupin a další kapitoly jsou zaměřeny na provedení analýzy využívaných metod participace ve vybraných MAS, v nichž je také vyhodnocena míra participace.
Participation in the management of the development of the selected area
Keywords: veřejná správa; management rozvoje; participativní plánování; participace; MAS; místní akční skupina; strategie; public administration; development management; participatory planning; participation; LAGs; local action group; strategy