Využití a přínos portových přístupů k aplikaci kontrastní látky během CT vyšetření - Harbichová, Klára (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce obsahuje podrobný popis portových přístupů určených k aplikaci kontrastních látek do těla pacienta a jejich používání při CT diagnostice. Zabývá se žilními přístupy pro podávání medikamentů i jiných látek do cévních systémů člověka.
Use and benefit of port approach in the contrast medium aplication during CT examination
Keywords: centrální přístupy; porty; PICC; CICC; CT; central access; ports; PICC; CICC; CT