Obsah dusitanů v masných výrobcích - Kvapilová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce je věnována použití dusitanů v masných výrobcích jako aditivních látek. Zabývá se působením dusitanů na masný výrobek i na lidský organismus. Praktická část se věnuje stanovení dusitanů ve vybraných vzorcích suchých salámů.
Nitrite Content in Meat Products
Keywords: additives; preservatives; meat products; nitrites; aditiva; konzervanty; masné výrobky; dusitany